אוכלים טוב
תוכנית שנתית לשיפור הרגלי תזונה בקרב עובדי החברה

תזונה, שינויים ומה שביניהם
עובד בריא = עובד יעיל

עובדים שאינם אוכלים בריא ב 66% יותר עומדים בסיכון של אובדן פריון, מאשר אלו ששומרים על תזונה בריאה

לפי הנתונים של הסוכנות לבריאות העולמית, 39% ממבוגרים נמצאים במצב של השמנת יתר

לפי הנתונים של משרד הבריאות, על כל ₪1 שחברה משקיעה בתוכניות לשיפור המצב הבריאותי של עובדיה, היא תרוויח ₪6

לפי מחקרים התברר שמידע נגיש והסברה משפרים את המוטיבציה של העובדים לעבור לאורח חיים בריא יותר ב 74% מהמקרים
הסברה במקום העבודה
נעמיד לרשותכם חוברת לצורך חלוקה במקום העבודה. תוכן החוברת יכלול כללים ועקרונות של תזונה בריאה, מידע על אבות המזון, השפעתם על תפקוד הגוף והמלצות תזונתיות
אחת לחודש נשלח ניוזלטר עם טיפים והמלצות לשיפור התזונה ואורח חיים בריא להפצה בקרב העובדים
נאבזר את חדרי האוכל בפוסטרים או רול-אפים עם מידע והמלצות לתזונה בריאה. הקרבה של חומר ההסברה למקום חלוקת האוכל משפיעה באופן ישיר על התנהגות העובדים וגורמת להם לשנות הרגלים
נערוך מפגשים והרצאות עם מומחים בתחום אורח חיים בריא במסגרת ימי עיון ייעודיים, פסטיבלים, ימי ספורט וכד׳
הסברה במקום העבודה

נערוך מפגשים והרצאות עם מומחים בתחום אורח חיים בריא במסגרת ימי עיון ייעודיים, פסטיבלים, ימי ספורט וכד׳

נאבזר את חדרי האוכל בפוסטרים או רול-אפים עם מידע והמלצות לתזונה בריאה. הקרבה של חומר ההסברה למקום חלוקת האוכל משפיעה באופן ישיר על התנהגות העובדים וגורמת להם לשנות הרגלים

אחת לחודש נשלח ניוזלטר עם טיפים והמלצות לשיפור התזונה ואורח חיים בריא להפצה בקרב העובדים

נעמיד לרשותכם חוברת לצורך חלוקה במקום העבודה. תוכן החוברת כללים ועקרונות של תזונה בריאה, מידע על אבות המזון, השפעתם על תפקוד הגוף והמלצות תזונתיות




אנחנו אומרים
את כל האמת בפנים
אנחנו אומרים
את כל האמת
בפנים
חיפשנו דרך פשוטה להשפיע על בחירת העובדים על מנת לכוון אותם לאוכל בריא יותר ולהעביר מסר ברור וחד משמעי: שנו את הרגלי התזונה שלכם ובחרו במאכלים בריאים יותר. בסופו של דבר, מצאנו שסימון תזונתי הממוקם בסמוך לחדר האוכל עושה את העבודה הטובה ביותר לטווח ארוך.

סימן ירוק
מצביע על מאכלים עשירים בחלבון, וויטמינים, סיבים תזונתיים. בסימון הירוק יזכו אך ורק מאכלים שבושלו בשיטות בישול ידידותיות שאינן פוגעות באיכות התזונתית.

סימן צהוב
מצביע על מאכלים שמהווים מקור אנרגיה משמעותי או מכילים רמת שומן גבוהה.

סימן אדום
מצביע על מאכלים שלא מומלץ לצרוך באופן סדיר, מכילים כמות גדולה של שומן רווי מלח.

מצביע על מאכלים עשירים בחלבון, וויטמינים, סיבים תזונתיים. בסימון הירקון יזכו אך ורק מאכלים שבושלו בשיטות בישול ידידותיות שאינן פוגעות באיכות התזונתית.

מצביע על מאכלים שמהווים מקור אנרגיה משמעותי או מכילים רמת שומן גבוהה.

מצביע על מאכלים שלא מומלץ לצרוך באופן סדיר, מכילים כמות גדולה של שומן רווי מלח.
גיוון בעמדות

עמדה טבעונית
מטבח טבעוני עשיר בחלבונים מן הצומח מעודד צריכת ירקות ועוזר לפתוח בפני העובדים אפשרויות חדשות

עמדת פירות
החלפת קינוח עתיר בסוכר ושומן לפרי טרי – כך ניתן להגדיל צריכת וויטמינים ולחשוף את העובדים לצריכת פירות

עמדה הודית
מטבח הודי עשיר בתבלינים מעודד צריכת אוכל מגוון וגם מצביע על כך שאוכל בריא אינו חייב להיות חסר טעם

עמדת שייקים
עמדת שייקים על בסיס ירקות ופירות מהוות אטרקציה מועדפת בכל ארגון. מיץ טרי סחוט במקום ומלא ויטמינים – חלופה מצוינת למשקה מוגז

עמדה אסייתית
אוכל אסייתי ידוע בשל שיטות בישול ידידותיות במיוחד כגון אידוי ובישול קצר וגם עושה שימוש רחב בירקות, דגים וצמחי תבלין

ירקות

קטניות

תוספות

עלים
סלק
גזר
קולורבי
גמבה
מלפפון
ברוקולי

קטניות
חומוס
עדשים
מאש
תירס
פול
שעועית

תוספות
אגוזי מלח
חמוציות
פטריות
שקדים
זרעי דלעת
זרעי חמנייה

עלים
חסה
תרד
סלרי
רוקט
פטרוזיליה
כוסברה
בר סלטי
ירקות
לדוגמה
פעילויות משותפות
במטרה לעודד מעבר לתזונה בריאה, נציע מספר פעילויות
משותפות יחד עם החברה
במטרה לעודד מעבר לתזונה בריאה,
נציע מספר פעילויות
משותפות יחד עם החברה
יומי
אוכלים ביחד
כידוע, לאכול ליד מחשב זה לא בריא. עידוד על ידי המנהלים של אכילה בחדר האוכל ולא בעמדת עבודה יפחית אכילת יתר.
שבועי
ימי ספורט
״יום שני – יום בריא״ פעילות שבועית שבה העובדים מתבקשים להפחית בשימוש במעליות, לבוא בבגדי ספורט, לערוך אימון משותף ולהביא נשנושים בריאים בלבד.
חודשי
עושים שוק בעבודה
שוק האיכרים שמגיע ישירות למקום העבודה מעודד צריכת פירות וירקות טריים. למשל, כל חמישי אחרון של חודש העובדים יקבלו אפשרות לקנות פירות וירקות בשוק האיכרים.
רבעוני
סדנאות בישול
כידוע הכנת אוכל בריא בבית משפיעה באופן חיוני על כלל המשפחה. ניתן לעובדים את הכלים על מנת לחזק את הרצון לאכול בריא יותר.
כידוע הכנת אוכל בריא בבית משפיע באופן
חיוני לכלל המשפחה. ניתן לעובדים את הכלים על מנת לחזק את הרצון לאכול בריא יותר.
הרצאה/מפגש
אנשים מעוררי השראה, אנשי מקצוע – דיאטנים
ספורטאים – אלו הם הפרטנרים שלנו לפעילות
מעוררת חשק להצלחת התהליך.
לוח מצטיינים
מי העובד הבריא בחברה? על בסיס נתונים מגוונים
כמו ביצועים בעבודה, ימי נוכחות, פעילות ספורטיבית ותזונה נבחר את המצטיינים באורח חיים בריא.
מי העובד הבריא בחברה? על בסיס נתונים מגוונים
כמו ביצועים בעבודה, ימי נוכחות, פעילות ספורטיבית ותזונה נבחר את המצטיינים באורח חיים בריא.
המצטיינים שלנו
לוח לדוגמה

יפה אפרתי - מנהלת לשכה
הולכת כל יום 7 ק"מ ברגל

סימה נבון - חשבת שכר
הולכת כל יום 7 ק"מ ברגל

ניסים שפיר - מחסנאי
הולך כל יום 7 ק"מ ברגל

שאול דבירסקי - עובד יצור
הולך כל יום 7 ק"מ ברגל


הפחתה בימי מחלה
משמעותית על מצבם הבריאותי של העובדים

שיפור מצברוח כללי
תרגישו את זה בכל ״הבית״ עובדים שמחים יותר, משתפים פעולה ומתקשרים טוב יותר

חיסכון בזמן העבודה
עובדים יעילים יותר כאשר הם מרגישים טוב, פחות עייפות = פחות טעויות

שיפור התקשורת בין העובדים
הרבה בעיות ניתן לפטור סביב השולחן, כאשר יש תקשורת בין העובדים, הכל עובד כמו שעון